O Skradu - Skrad | web portal turističke zajednice

Go to content

O Skradu

OTKRIJ SKRAD
SkradNa središnjem goranskom prostoru uz Lujzinsku cestu, koja razdvaja mjesto, smjestio se Skrad, naselje već krajem 19. stoljeća poznato kao klimatsko oporavilište i odmorište. Na oko 700 m nadmorske visine, Skrad se sa okolicom prostire na 56,54 k
m2 i broji oko 900 stanovnika. Smještaj je moguć u privatnim apartmanima, kućama za odmor ili u ugodnom  ambijentu planinarskog doma Zeleni vir i planinarskog  doma Skrad. Rasprostranjen po padinama Skradskog vrha (1044 m), okružen šumama bjelogorice i crnogorice, Skrad ima izuzetan prirodni položaj. Utjecaj blage subalpske klime predodredio je Skradu razvoj zdravstvenog turizma po čemu je to naselje poznato u svojoj dugoj turističkoj prošlosti. Iz Skrada se širi prekrasan pogled na Kupsku dolinu, okolne vrhunce pa sve do Alpa. Posjetiti Skrad, a ne otići u Zeleni vir bilo bi nezamislivo. Ovdje se nalaze prirodne rijetkosti iznimnih odlika i ljepote, izvor Zeleni vir sa sedamdeset metara visokim slapom prava je atrakcija kao i kanjon Vražji prolaz koji je na mjestima uži od dva metra, a ispod mostića usječenih u kanjon huči planinski potok Jasle. Put kroz tu bučnu stihiju završava u spilji Muževa hišica….

Svatko će u Skradu naći mogućnosti za odmor i rekreaciju. Sportski tereni na Skradskoj dragi, brojne planinarske staze i šetnice, 40 km obilježenih biciklističkih staza, blizina rijeke Kupe gdje se otvaraju mogućnosti za sportove na vodi, prekrasni vidikovci  pozivaju vas da  barem nakratko pobjegnete od užurbane svakodnevnice. Smještaj je moguć u privatnim  apartmanima, kućama za odmor ...ili u ugodnom ambijentu planinarskih domova Zeleni vir i Skrad.
Dobro nam došli !Back to content